Top

Oliekoeler aansluitset, met oliefilter adapter en 125cm slang

Oliekoeler aansluitset, met oliefilter adapter en 125cm slang


Top kwaliteit, koelt de olie tot wel met 40 graden!


Als je met getunede motoren bezig bent, weet je ook dat je olietemperatuur aardig op kan lopen. Dat wil je uiteraard liever niet, we proberen de olietemperatuur wat lager te krijgen. Door het gebruik van onze oliekoelers, die wij in verschillende uitvoeringen hebben qua grootte, wordt de olie tot wel 40 graden koeler, uiteraard heeft dit ook met de buitentemperatuur en de rijsnelheid te maken. Om onze oliekoelers aan te sluiten op het oliefilter, hebben wij een speciale uitsluitset voor de oliekoelers, compleet met wel 125cm versterkte slang. De oliekoeler aansluitkit past 1 op 1 onze oliekoelers.

Montage van de oliekoeler aansluitset.

De montage van onze oliekoeler-aansluitset wordt d.m.v. een adapter, die tussen het oliefilter en het motorblok geplaatst wordt geplaatst. Het feit dat deze adapter zorgt dat de olie naar de oliekoeler stroomt, en zo een cirkel vormt met het geheel. De aansluiting van onze oliekoeler aansluitset is M20 x 1.5 en met behulp van een adapter, wordt deze van M20 naar 3/4", 16UNF gebracht. je raad het al, de oliekoelers zelf hebben een aansluiting van 3/4"16UNF. Het ideale set dus. Op de adapter bevinden zich ook 2 aansluitingen voor bijvoorbeeld een oliedruk- of olietemperatuurmeter aan te sluiten.

Alleen voor universele oliekoelers?

De door ons geleverde oliekoeler aansluitsets passen in principe op iedere oliekoeler, mits de aansluiting maar het zelfde is. Er zijn diverse fabrikanten, dus aan u de keuze. Wij adviseren altijd wel dat "vrolijk gekleurde"oliekoelers meestal uit China komen, en dus veel mindere kwaliteit hebben dan de Europese oliekoelers (en intercoolers)
Zoals we al meer in onze blog hebben aangehaald, ga liever voor kwaliteit en betaal desnoods iets meer, dan voor goedkope versies. In deze branche is meestal goedkoop, duurkoop.

Alleen een slang nodig?

Het kan ook gebeuren dat je op een gegeven moment alleen een slang nodig hebt. Gelukkig hoef je bij ons dan niet het gehele set te kopen, we hebben een gewapende slang, zelfde 125cm lengte in ons assortiment. Dat scheelt weer in de kosten.

Onze oliekoelers in verschillende maten verkrijgbaar.

Bij een oliekoeler aansluitset, hoort ook een oliekoeler. Laten we die nu in alle soorten en maten hebben. En mochten we deze niet op voorraad hebben, dan is deze meestal wel te leveren in zo'n 3 werkdagen.
Vele klanten hebben de oliekoelers in hun auto zitten, wij hebben de zelfde er al 4 jaar onder zitten, zonder maar een enkel drupje olie te verliezen. Ook, al eerder vermeld, onze oliekoelers hebben de 3/4" 16UNF aansluiting, met in combinatie met de oliekoeler aansluitset een perfect dua vormt. Ons enorme assortiment oliekoelers vind je op deze pagina.