Top

Carbon Fibre bochten, 45 en 90 graden uitvoeringen

Carbon Fibre bochten, 45 en 90 graden uitvoeringen


Er is veel namaak op de markt, kijk uit voor imitatie carbon!


Sinds begin Juli 2016 hebben we ook Carbon Fibre 45 graden en 90 graden buizen in ons assortiment. En dan wel de meest gebruikte diameters, waaronder 51mm carbon bochten, 63mm carbon bochten, 76mm carbon bochten, 90mm carbon bochten en 102mm carbon bochten.

51mm, 45 graden carbon fibre bocht, voor cartuningNiet veel webshops verkopen originele Carbon Fibre 45 en 90 graden buizen, wat in kan houden dat er dus misbruik van gemaakt kan worden. Er is namelijk ook wat Chinees spul op de markt, wat dus totaal geen echt carbon kan zijn, ook hier geldt weer, als het te mooi voor waar te zijn is, dan is dat ook zo.
Echt Carbon is duur, en zal je dus zeker niet ergens tussen de 10 en 20 euro vinden, dus een gewaarschuwd mens telt voor twee.
51mm, 90 graden carbon fibre bocht, voor cartuning
Nu denken wij dat we wel de goedkoopste Carbon Fiber buizen hebben, zoals gezegd, het is niet goedkoop, maar kwaliteit betaal je nu eenmaal.

Carbon is vooral stevig, temperatuur bereik ligt van - 60 tot + 200 , en je kunt het na verkoop van je auto, ook eventueel vervangen door silicone slangen, zodat je eventueel deze Carbon bochten weer kunt hergebruiken in je nieuwe auto.

Waar kan ik originele Carbon fiber bochten dan aan herkennen?
Detail van echt carbon fibre bochten
Het is vooral licht, qua gewicht, dus als je iets "zwaars"in je handen hebt, is het al uitkijken. Veelal imitatie is een gewone aluminium bocht, voorzien van een 4D of 5D Carbon Wrap. Ook mooi, maar heeft geen functie. Carbon neem je niet alleen voor de show, die koop je omdat het ook een functie heeft.

Detail van echt Carbon Fibre...

Onze originele Carbon fibre bochten hebben de volgende specificaties:

Bochten worden gemaakt van 75% Carbon en 25% Fiber glass.

- Elastische Modulus is 4200Mpa
- Specifieke modulus is 24T
- Carbon weefsel basislaag 24T Pre-preg koolstofvezel laag (Toray T-700) FAW-150
- Dikte: 0,15 mm
- Gewicht: 150 g / ㎡

- Tweede laag is 3K twill
- Fabrikant: Toray Japan
- Gewicht: 24 g / ㎡
- Dikte: 0,24 mm

Volg de volgende linken, om naar de 45 graden carbon bochten of de 90 graden carbon bochten te gaan.